Защита от спам

Защита от спам

Честа практика е напоследък да не се публикуват e-mail адреси в контактната страница на сайтовете. За тази цел се поставя контактна форма, чрез която посетителите да се свързват със собствениците на сайтове.

Това не е с цел "укриване на контакти", а да се избегне попадането на e-mail адреса в списъците за спам. Специални роботи обхождат сайтовете и събират всички e-mail адреси в списъци и по късно всички в списъците започват да получават нежелани съобщения.

Тенденцията също е да се избягват да се правят пощи от рода на: office@, info@, support@, по същата причина, тъй като когато разполагате с домейна, реално първата работа е да се прати спам на изброените по-горе пощенски адреси.

Ние предлагаме решение, което превръща e-mail адреса в снимка, и така той може да се постави навсякъде в сайта, където е необходимо. Доста по-трудно е да се разчете снимката от чистия текст.

При контактната форма също се поставя снимка с код за сигурност, в която обаче е добавен цветен шум, това затруднява разчитането на кода от роботите и така може да сте сигурни че съобщението, изпратено от контактната форма е наистина от човек.

Пример за това може да видите на нашата страница "Контакти".