Контактна форма

Контактна форма

Формата за контакти служи за изпращане на запитвания от посетителите на сайта директно на оставения контактен e-mail, без да се налага на потребителя да си влиза в пощата или дори да има такава. Основните полета в една контактна форма обикновено са : Имена на потребителя, E-mail или телефон за обратна връзка, Тема на запитването и Текстово поле за самото запитване. 

Предимствата на контактната форма са, освен да улесни потребителите, така и възможността да се добавят допълнителни полета, в които посетителя да описва важни подробности относно запитването си и така се улеснява по-нататъшната връзка посетител - администратор на сайт. Също така при необходимост може да се взимат автоматично важни данни за посетителя, като например IP адрес, версия на браузър, текуща локация и много други, които да помогнат в последствие за връщане на по-подробен отговор по дадено запитване.

Не трябва и да се подценява и удобството за собственика на сайта да не показва никъде e-mail адреса си или да го покаже под формата на снимка, за да избегне получаването на нежелана поща от спам ботовете, които все по-често събират електронни адреси от сайтовете.